Tyrr

Tyrr

Wat vind je hier

Na enkele blogs werd het hier wat stil, maar nu ik met permacultuur begonnen ben en mijn ouders een vakantiehuisje gaan beginnen, is dat het ideale moment om terug wat te beginnen bloggen. Dan kan er tenminste wat nuttigs vertelt worden.Wat ik vanavond gegeten heb, kan je misschien op facebook vinden, maar ik vrees zelfs daar niet ;)

Boven Hoëgne

KajakPosted by Tyrr Sun, February 28, 2010 21:03:50
De Boven Hoëgne

Een klein beekje in de Hoge Venen.
's Morgens vertrokken. Rond 8u afgesproken aan het kajaklokaal, rond 9u30 op de parking langs de E42 om dan samen met Hans verder te rijden. Zo waren we met 6. 5 van Mokka en 1 van Gekko.
We gingen de midden Hoëgne varen. Aangekomen op het startpunt bleek dat het vanacht nog aardig wat geregend had en een dikke 5 cm gestegen zodat het net het minimum peil had om de boven Hoëgne te varen. Het prikkelde een beetje. Dat bovenstuk heeft maar heel af en toe voldoende water!
Als er dan nog wat andere kajakkers aankomen die nog compagnie zoeken om naar boven te trekken is de beslissing gevallen: kajaks terug op het dak en naar boven. Vandaag maar 1 rivier, maar wel extra lang. Zo dus voor het eerst in de clubgeschiedenis op de boven Hoëgne gevaren.
Eerst een stukje van een 500m om wat op te warmen en dan uitstappen, kijken en besluiten dat het toch een beetje erg zwaar was om dit stuk te springen. Berdie en de Canadees die we boven op de parking zijn tegengekomen besluiten wel te varen en wij zouden zekeren. Ondertussen sta ik op de kant met een kleine compact camera in de hand om wat te filmen. Hopelijk komt er wat uit dat de moeite is. Ik zou ze wel eens willen zien.
Eens dat stuk voorbij terug ingestapt en voort gevaren. nog altijd vrij pittig! Je moet op youtube maar eens zoeken naar 'Boven Hoëgne'. Nirjana heeft er een mooie opstaan.
Als we aan de volgende zwaardere passage beginnen, soliciteert Harry een paar keer voor een natte handdoek en besluit verder te dragen. Wat verder komt hét stuk van de Hoëgne. Een sprong van een meter of 4 hoog in een klein kloofje. Fantastisch!
Berdie en de Canadees komen er goed door. Frank maakt een mooie chandelle en Hans besluit een bad te nemen. Zonder veel erg eigenlijk. Ik heb dan ook gesprongen, ook een mooie chandelle, maar zonder door te draaien. Hier hebben ze mij gefilmd. Dit filmpje heb ik echter nog niet, dus kan ik het ook niet laten zien.
Na deze waterval nog wat blokkenpassages en dan de instapplaats waar we eerst stonden. Berdie (geen idee of dat dat juist geschreven is eigenlijk) en de Canadees stappen hier uit. Harry rijdt mee naar boven om de auto al naar de andere auto's te brengen. de rest (Lieven, Frank, Pieter, Hans en ik) varen verder op de midden Hoëgne. Eigenlijk een vrij saai deel als je net het bovenstuk gedaan hebt. Het lijkt wel bijna een kanaal (wat het absoluut niet is).
Het middenstuk is ook veel meer open en de storm die we af en toe al konden zien aan de toppen van de bomen boven op de bergkammen laat zich nu echt voelen. Koud. IJskoud! Nog niet dikwijls zo koud gehad (en dan tel ik die zwempartij op 2jan 2008 met 10cm sneeuw op de kant mee). Uiteindelijk dan toch aangekomen en we zijn de TEC dankbaar voor het bushokje dat er was. Omkleden min of meer uit de wind en uit de regen.
Vroeg naar huis gegaan. Stikdood maar voldaan. Zeker voor herhaling vatbaar. Zeker als er wat meer water staat. Gezonder voor de boten.

tot peddels
Tyrr
www.tyrr.be

  • Comments(0)//blog.tyrr.be/#post0