Tyrr

Tyrr

Wat vind je hier

Na enkele blogs werd het hier wat stil, maar nu ik met permacultuur begonnen ben en mijn ouders een vakantiehuisje gaan beginnen, is dat het ideale moment om terug wat te beginnen bloggen. Dan kan er tenminste wat nuttigs vertelt worden.Wat ik vanavond gegeten heb, kan je misschien op facebook vinden, maar ik vrees zelfs daar niet ;)

De eerste (smeltende) sneeuw

Permacultuur probeerselsPosted by Tyrr Mon, December 03, 2012 21:11:47
Vandaag voor het eerst echt gesneeuwd dit seizoen. Zaterdagavond al wel wat smeltende drap gehad, maar vanmorgen bleef hij toch enkele uren liggen.

De Wadi heeft vandaag voor het eerst sinds de coniferen weg zijn echt dienst gedaan. De voorbije weken al wel eens een drupje in gestaan, maar vandaag voor het eerst ook de overloopgracht volgelopen. Dat werkt dus nog steeds :)

In de namiddag, aangezien het toch grijs, koud en nat was, bij mijn grootmoeder wat aan een vogelvoedersilo gewerkt. Met behulp van een fles die ik zondag op de Transitie inloopdagen in Turnhout had meegepikt (hergebruik!) dus een voedersilo gemaakt van 1.5l om de vogels in de tuin wat bij de voederen.

Aangezien er nogal wat grotere vogels de kleinere komen verstoren tijdens het eten en ook al een gekochte silo vernield hebben bij mijn grootmoeder, een wat verstevigde variant gemaakt.

De fles blijft hetzelfde als altijd (ontwerp gemakkelijk op internet te vinden). Wat ik niet kon ontdekken, wat hoe je nu net een gat maakt in de fles. 3 sneetjes waardoor je een flapje krijgt dat je naar binnen en naar boven plooit, maakt een mooi gat waar relatief weinig zaad uitvalt maar waar de vogels nog wel aan het zaad aankunnen. Rond de fles heb ik van een rest afspanning een kooi gemaakt. De typische, Vlaamse afspanning tussen tuinen in groene beckaert draad. Alleen is het niet groen en is de draad ook iets dunner. De kooi is echter stevig genoeg om gewoon aan een nagel tegen een paal gehangen te worden, wat wel zo gemakkelijk is.
Foto's heb ik voorlopig nog niet, maar die komen er misschien nog wel eens aan.

Het plan is om van die voedersilo's en misschien ook van de kooien wat meer te maken dan ik nodig heb en dan te verLETSen.
Wil je er dus ook 1 hebben? Misschien maak ik er wel 1 voor jou!! Ik ben lid van LETS Mol-Balen.

  • Comments(0)//blog.tyrr.be/#post10