Tyrr

Tyrr

Wat vind je hier

Na enkele blogs werd het hier wat stil, maar nu ik met permacultuur begonnen ben en mijn ouders een vakantiehuisje gaan beginnen, is dat het ideale moment om terug wat te beginnen bloggen. Dan kan er tenminste wat nuttigs vertelt worden.Wat ik vanavond gegeten heb, kan je misschien op facebook vinden, maar ik vrees zelfs daar niet ;)

De Zee op

KajakPosted by Tyrr Tue, December 23, 2014 10:43:49

Gisteren, zaterdag 12/7/2014, met een paar van de club naar de zee gereden om een stukje te gaan peddelen.

Ingestapt in Cadzand, vlakbij het Zwin en dan van daaruit richting Zeebrugge vertrokken wat ons verste punt zou zijn. Of dat was altans de bedoeling. Golven en wind hielden ons effectieve vaartempo op de heenweg om amper 2.5km/u en dat terwijl het bijna 7km varen is.

Als gevolg daarvan hebben we besloten om de trip in te korten zodat we tegen 17u toch terug zouden zijn. Gelukkig verliep de terugweg (met tegenstroom, maar met wind en golven in de rug) een stuk vlotter waardoor we niet minder dan 3 keer zo snel vorderden. Het Zwin zelf stond helaas al droog, maar ook geen ramp natuurlijk.

Bart heeft zich een nieuwe kajak gebouwd, gebaseerd op een museum stuk. Een Groenlander die nauwkeurig opgemeten is geweest en waar dan bouwplannen van gemaakt zijn. Hij heeft nu dus een kajak die perfect op zijn maat is. Omwille van het grijze weer heb ik maar weinig (1) foto’s gemaakt, maar dus toch eentje. De eigen creatie drijft en vaart blijkbaar zeer vlot. Ik pas er helaas niet in.
  • Comments(0)//blog.tyrr.be/#post15