Tyrr

Tyrr

Wat vind je hier

Na enkele blogs werd het hier wat stil, maar nu ik met permacultuur begonnen ben en mijn ouders een vakantiehuisje gaan beginnen, is dat het ideale moment om terug wat te beginnen bloggen. Dan kan er tenminste wat nuttigs vertelt worden.Wat ik vanavond gegeten heb, kan je misschien op facebook vinden, maar ik vrees zelfs daar niet ;)

Isotopolis

JNMPosted by Tyrr Sun, March 14, 2010 16:12:59
13 maart 2010
Op bezoek in Isotopolis met JNM
Een tweetal jaar geleden ben ik met de klas op bezoek geweest bij Isotopolis en dat was mij toen erg meegevallen. Aangezien JNM ook wel bezig is met kernenergie, leek het mij geen slecht idee om eens te gaan kijken wat er met het afval gebeurd.
Het oorspronkelijke plan was om in de voormiddag naar Isotopolis te gaan en in de namiddag Hades te bezoeken. Isotopolis is het bezoekerscentrum van Niras en Belgoproces over de berging van het radioactieve afval in België. Het is vooral gericht op het laag radioactief en kort levend afval (categorie A), maar de andere types (B en C) komen vanzelfsprekend ook aan bod. Hades is de naam van de ondergrondse berging van het hoog en of langlevend radioactief afval. Hier wordt echter gegraven op dit moment, dus enkel de bovengrondse tentoonstelling was te bezoeken. Aangezien die erg gelijklopend is qua inhoud met isotopolis, hebben we dit niet gedaan. Hopelijk volgend jaar!

In isotopolis hebben we eerst de tentoonstelling bezochte met een gids en daarna zijn we nog op het terrein geweest om te gaan kijken naar de berging van het categorie A afval.
Ik had gepland om om 13u30 te beginnen met de rondleiding en had op een uurtje of 2 gerekend. Dan konden we daarna nog een wandeling gaan maken in de buurt. Maar dat was zonder de gids en de interesse gerekend. Plotseling was het 17u en moesten we ons dus haasten om op tijd terug aan de poort te staan.
Zeker een aanrader om ook eens te bezoeken!

verse biogroentjes
Tyrr
www.tyrr.be

  • Comments(0)//blog.tyrr.be/#post2