Tyrr

Tyrr

Wat vind je hier

Na enkele blogs werd het hier wat stil, maar nu ik met permacultuur begonnen ben en mijn ouders een vakantiehuisje gaan beginnen, is dat het ideale moment om terug wat te beginnen bloggen. Dan kan er tenminste wat nuttigs vertelt worden.Wat ik vanavond gegeten heb, kan je misschien op facebook vinden, maar ik vrees zelfs daar niet ;)

Dood aan de conifeer!

Permacultuur probeerselsPosted by Tyrr Thu, November 15, 2012 15:55:41
Behalve dat ik het een lelijke boom vind (subjectief natuurlijk), is het ook voor een aantal andere redenen een weinig interessante plant.

Het is een evergreen, wat handig is als windvang en zichtbreker in haagvorm. Doordat het zo dicht is, kunnen sommige insecten waarschijnlijk ook overwinteren tussen de takken.

Die insecten ben ik niet tegen gekomen, wat ik de laatste jaren wel vond, was perenroest op onze perenbomen. En dat overwinterd wél op conifeer. Onder een conifeer groeit ook niets, en met niets bedoel ik echt wel NIETS! Kale grond is alles wat je er vinden kan.

Mijn oplossing?
Een combinatie van bewerkte Es, verschillende metalen, wat rubber, touw, kalk en enkele andere materialen.
Met de handzaad de meeste takken weggesnoeid zodat ik gemakkelijk rond de stam kon. Daarna met de steekschup (ijzer + es) rondom rond gegraven om de wortels zoveel mogelijk door te kunnen steken. De eerste van de 3 kwam goed mee, maar de andere 2 hadden zich aan elkaar vergroeid onder de grond én ze zaten onder het smalle 'terras' dat rond het huis ligt.

Nu ja, touwen, katrollen, een Stihl en wat zweet later is het nu enkel nog kale grond. Losgewerkt, bekalkt en hopelijk klaar om komend weekend bepland te worden met Linde van Behaag Onze Kempen.

Verder zou er nog spork, aalbes en framboos moeten komen op de 'dijk' van de Wadi die ik in een vorig blog-bericht beschreven heb. Die is dus wat groter geworden!

  • Comments(0)//blog.tyrr.be/#post9