Tyrr

Tyrr

Wat vind je hier

Na enkele blogs werd het hier wat stil, maar nu ik met permacultuur begonnen ben en mijn ouders een vakantiehuisje gaan beginnen, is dat het ideale moment om terug wat te beginnen bloggen. Dan kan er tenminste wat nuttigs vertelt worden.Wat ik vanavond gegeten heb, kan je misschien op facebook vinden, maar ik vrees zelfs daar niet ;)

coniferen haag

Permacultuur probeerselsPosted by Tyrr Sun, December 23, 2012 15:36:56
Langs de tuin van het huis dat mijn ouders pas kochten om om te vormen tot vakantiehuisje, staat een hoge coniferen haag.
Aangezien conifeer geen ondergroei toelaat en geen houtopbrengst heeft, gaat die verdwijnen. Langs de andere kant hebben de meeste mensen ook graag een kerstboom in huis. Mij kan het persoonlijk minder schelen, maar mijn zusje heeft er graag een.
Een conifeer blijft altijd groen, én hij moet weg, dus waarom niet als kerstboom gebruiken?
Vandaag dus de eerste boom tegen de vlakte gelegd. Begin januari gaat de rest waarschijnlijk ook tegen de vlakte.
Op de foto mijn zus met onze 'kerstboom'. Blijkbaar op dat moment nog wel een beetje enthousiast over de hoogte van ons plafond, dus er gaat waarschijnlijk nog een halve meter af moeten, maarja.
Het is de bedoeling om, eens de coniferen weg zijn, deze vrijgekomen 'rivieroever' te beplanten met zwarte els en wilg voor stookhout en mulch.
Hopelijk komt de bron van de waterbroekloop ook nog ooit terug tot leven, maar ik vrees er wat voor. Mijn grootmoeder herrinnert zich nog dat er water in stond, maar het huis dat we als vakantiehuis gaan verhuren, is in '83 getekend en toen al was er vergunning verkregen om de loop zelf dicht te gooien. De bron was dan ook al lang uitgedroogd. Enige mogelijkheid die ik nog zie, is dat de regenwaterafvoer van het Bruggeske erop aangesloten wordt. Dat is voorlopig echter nog geen gescheiden rioolstelsel, dus dat is voorlopig nog echt een toekomstdroom.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.